Werken

Werkende stad

Begroting vs Realisatie

Begroot Realisatie

Opgave van de stad

Werkende stad

Hilversum streeft naar een samenleving waarin zoveel mogelijk inwoners naar eigen vermogen deelnemen aan de arbeidsmarkt. Niet iedereen kan op eigen kracht passende arbeid vinden om in eigen inkomen te voorzien. Daar waar nodig ondersteunen we mensen in hun ontwikkeling en we bemiddelen naar passende arbeid. Daarvoor investeren wij in de samenwerking met werkgevers, de regio en het UWV. Mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt met de indicatie “beschut werk” krijgen extra begeleiding. Daarvoor regelen we in samenwerking met Tomin passende arbeidsplaatsen, ook binnen de gemeentelijke organisatie.

De corona-maatregelen in 2020 hebben re-integratietrajecten op locatie en fysieke gesprekken belemmerd. Ook was er meer instroom in de bijstand van arbeidsfitte inwoners die direct bemiddelbaar waren naar werk en daardoor eerder in aanmerking kwamen voor beschikbare vacatures. Deze concurrentie bemoeilijkte de uitstroom van de bestaande bijstandspopulatie.

De coalitie-ambitie om 25% meer bijstandsgerechtigden uit te laten stromen naar werk (267) is dan ook niet behaald. Desondanks is de uitstroom in Hilversum (gerelateerd aan werk of scholing) hoger dan het landelijk gemiddelde, op basis van voorlopige benchmarking.

Het aantal lopende re-integratievoorzieningen is hoger dan de streefwaarde vanwege de stijging van het aantal werkzoekenden. De realisatie wijkt niet sterk af van het landelijk gemiddelde.

In 2020 zijn de regionale arbeidsmarktbewerkingsplannen ( Werken aan Werk en Perspectief op Werk ) bijgesteld zodat ze beter aansluiten op de huidige arbeidsmarkt.

Ambities

  • Begeleide participatie
  • Arbeidsparticipatie
Deze pagina is gebouwd op 06/14/2021 10:06:46 met de export van 06/14/2021 09:53:31